První zápasy v Bavorské lize

13.05.2015 18:48

 Jak už bylo dříve psáno, na jaře 2015 jsme se připojili k týmu Rosenheimu a začali jsme s nimi dohrávat jarní část 3. bavorské fieldové ligy.

Nyní máme za sebou první zápasy v bavorské lize, konkrétně dva – jeden proti Mnichovu C a druhý proti Pasovu. Po příjezdu do Rosenheimu jsme byli trochu rozpačití, co máme čekat, jak budou vypadat zápasy a zda si vůbec padneme s místními vyznavači lakrosu do oka. Vyfasovali jsme černo-fialové dresy s rosenheimským znakem na hrudi, se kterým jsme se měli za chvíli předvést na hřišti s výhledem na vrcholky Alp. Asi si říkáte, jak jsme my a Němci mezi sebou mluvili – překvapivě anglicky, ale samozřejmě jsme měli v sobě i malou slovní zásobu němčiny.

První zápas proti Mnichovu jsme prohráli, ale druhý proti Pasovu už jednoznačně vyhráli. Celkově nás bylo v týmu okolo 20, takže jsme byli stále odpočatí a plní síly. Dokonce se můžeme pochlubit, že výhra v druhém zápase byla vůbec první výhrou týmu Rosenheimu v bavorské lize. A pokud se nám první zápas nepovedl kvůli nesehranosti s místními, tak to můžeme potvrdit jedině v příštích zápasech. Dva další už jsme odehráli a dva nás ještě čekají, o nich ale pár slov už zanedlouho.